Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen Dilara Çiçek adlı öğrencinin başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedilmesinin ardından bir skandal daha yaşandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu, eşinin başörtülü olması gerekçesiyle derneğin tesisinden faydalanamadığını söyledi.

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre, dernek üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu, Perşembe günü saat 12.30 sıralarında derneğin Beşiktaş'ın Levent semtinde bulunan tesisine gitti. Eşiyle birlikte havuza girmek isteyen İzmirlioğlu'na dernek görevlileri müdahale ederek karısının kapalı olması nedeniyle açık havuzu kullanamayacağını aktardı. Kapalı kadının havuzu kullanamamasının nedeni olarak da Dernek Başkanı Oğuz Tongsir'in emri olduğunu ancak kapalı havuzu kullanabileceğini ya da havuz görevlilerinin odasında bekleyebileceği kaydedildi.

Dernek Başkanı: Burası bizim kurallarımızla yönetiliyor

Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen İzmirlioğlu, görevlilerin teklifini kabul etmeyip Dernek Başkanı Oğuz Tongsir'le konuşmak için Levent'te bulunan derneğin genel merkezine gitti. Dernek Başkanı ile konuşan İzmirlioğlu, skandal olayın yakışıksız olduğunu söyledi.
Eşinin giyimi nedeniyle dışlanmasını kabul edemeyen İzmirlioğlu'na dernek başkanı Tongsir ise havuzun dernek tarafından işletildiğini, derneğin de kendilerinin belirledikleri kurallarla yönetildiğini aktardı. Skandallar silsilesi karşısında şaşkına dönen İzmirlioğlu, dernek üyesi olarak yaşananları kabul etmediğini kaydetti.

A Milli Takım FIFA sıralamasında yerini korudu A Milli Takım FIFA sıralamasında yerini korudu

"Eşim kapıdan çevrildi"

Başından geçenleri sosyal medya hesabından paylaşan İzmirlioğlu'na ise yoğun destek geldi. Paylaşımın ardından skandal olayın daha önce de Gazeteci İrfan Yirmibeş'in de başına geldiği ortaya çıktı. Mehmet İzmirlioğlu'nun paylaşımını alıntılayan Gazeteci Yirmibeş, "Benim eşim de tesis kapısından çevrildi, tesise alamayız denildi. Ben buna tepki gösterince başkan kararı olduğu söylendi. Kendisiyle görüştüm sonra kapalı havuzu kapalılar için açalım dedi. Eşimden de TSYD yetkilisi özür dilemişti, içeri davet etti, eşim kabul etmemişti. Ben bu sorunun çözüldüğünü düşünmüştüm, ancak yasakçı zihniyet halen devam ediyormuş" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce