Daha önce bu illere 100'er milyon liralık kredi ve finansman desteği sağlandığını hatırlatan Bolat, TESKOMB kefaletiyle Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a 100'er milyon lira, Malatya'ya da dahil edilmesiyle toplamda 400 milyon liralık ek bir desteğin sunulacağını bildirdi.

Deprem Bölgesine Yeni Finansman Desteği Verildi (3)

Desteğin bugün veya yarın bu 4 ile gönderilmesi planlanıyor. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli ve toplam 5 yıl vadeli olan bu desteğin bölge esnaf ve sanatkarlarına can suyu olması ve bölge ekonomisine katkıda bulunması hedefleniyor.

Deprem Bölgesine Yeni Finansman Desteği Verildi (4)

Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı

Depremin 110 milyar dolara yakın bir bütçe yüküne neden olduğunu da vurgulayan Bolat, Eximbank kanalıyla deprem bölgesindeki ihracatçılara yönelik ihracat kredisi ve ihracat sigorta desteği çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Deprem Bölgesine Yeni Finansman Desteği Verildi (2)

Ticaret Bakanlığı bünyesinde deprem bölgesindeki ihracatçıların fuar, alım heyetleri, tasarım ve marka gibi birçok destekten faydalanabilmeleri ve öncelik tanınması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Bolat, deprem bölgelerinin yakın gelecekte deprem öncesinden daha canlı, dinamik ve modern bir hale geleceğine inandığını ifade etti.