Depremin vurduğu Hatay’da Anadolu Üniversitesinin gönüllü öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanları tarafından kurulan Anadolu mutfağında her gün 10 bin kişilik yemek özenle hazırlanarak dağıtılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay’da Anadolu Üniversitesi Anadolu mutfağında kuruldu. Belen’de kurulan mutfakta depremzedeler için her gün 3 öğün 10 bin kişilik yemek hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler mahallelere gönüllülerin de katılımıyla depremzedelere ulaştırılıyor. Belen Kaymakamlığı koordinasyonundaki mutfağa, Kızılay gıda ürünü, Pet Gaz da mutfak malzemesi desteği sağlıyor.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Öğretim Görevlisi Erdem Eroğlu, Anadolu mutfağı aşevinin günde on bin kişilik yemek çıkardığını ve lezzetli yemekleri nedeni ile her geçen gün bu talebin artarak yükseldiğine dikkat çekti.

Ramazan ayı boyunca da faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Eroğlu, “Sabah öğle ve akşam olmak üzere resmi kurumlara vatandaşlara çadır kentlere yemek dağıtımı yapıyoruz. Gönüllü çalışanlarımız ile birlikte burada en az 6 ay bu aşevini sürdürmek ve depremzede çocuklarımız için etkinlik alanları kurarak onları mutlu etmek istiyoruz. Bu aşevinin burada olmasında destek veren başta rektörümüz Fuat Erdal olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza ve yetkili kurumlara teşekkür ediyoruz. Bir çok gönüllü bize ulaşıyor burada görev yapmak için. Burada görev yapan ekiplerimiz gözyaşları ile buradan ayrılıyorlar. Bir çok dernek STK buraya gıda ve malzeme desteği veriyor. Umut ediyoruz bu yarayı en kısa sürede sarmış olacağız” dedi.