Kale Mahallesi'nde madeni yağ, gres yağı ve aerosol sprey türevlerini üreten kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi, fabrikada çalışanlar tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin köpükle müdahale ettiği yangından yükselen duman, kentin birçok yerinden görüldü. Yanan tesis içinden zaman zaman patlama sesleri duyulurken, ekipler, yangının yakın konumdaki tesislere sıçramaması için çaba gösterdi. Öte yandan polis ekipleri de tesis çevresinde güvenlik önlemi alarak fabrika çevresine girişlere izin vermedi. Yangında ilk belirlemelere göre yaralının bulunmadığı öğrenildi. Olay yerine tedbir amaçlı AFAD ve UMKE ekibi de sevk edildi.

Çevredeki fabrikalar boşaltıldı

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında can kaybı ve yaralının bulunmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Yangın mahallinin etrafındaki fabrikalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup ekiplerimiz yangının çevreye etkisiyle ilgili tüm tedbirleri almıştır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı araştırma çalışmaları başlatılmıştır."

"Yangına müdahalemiz devam ediyor"

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, AA muhabirine, yangın ihbarı üzerine 2 ayrı istasyondan 10 aracı bölgeye yönlendirdiklerini söyledi. İtfaiye personelinin yangına hızla müdahale ettiğini anlatan Başlı, şunları kaydetti: "Yangının işletmenin yan tarafındaki tekstil işletmesine sirayet etmesini engelledik. Şu an 11 tanker, 32 arazöz, 12 destek aracı ve yer ekiplerimizle yangına müdahalemiz devam ediyor. Kimyasal tesis olduğundan dolayı küçük küçük patlamalar devam ediyor. İnşallah söndürme işlemlerinden sonra soğutma işlemlerine geçeceğiz. Tahmini 4-5 saatlik bir çalışmamız sürecek. Şu an yangın bölgesinde destek ekiplerimizle birlikte 130 personelimiz var."

Kontrol altına alındı

Öte yandan itfaiye ekiplerinin yangının ilk çıktığı anda bölgede termal ısı kamerasıyla ölçtüğü sıcaklığın 1063 dereceye kadar ulaştığı öğrenildi. Fabrika içinde kimyasal malzemelerin bulunduğu bölümde zaman zaman patlamalara da yol açan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Kullanılamaz hale gelen fabrikanın iç kısmında iş makineleriyle de çalışma yapılıyor. Ekipler, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. (AA)