Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Demokrat Parti’nin de aralarında bulunduğu birçok partiyi “terörün tüm unsurlarına karşı mücadele” başlığıyla değerlendirmesi üzerine, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etti.

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu işlediği gerekçesiyle şikâyette bulundu. Delikanlı, Destici’yi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Demokrat Parti’yi “terörün unsurları” arasında göstermesi üzerine şikâyet etti.

Erkin Delikanlı, Destici hakkında hazırladığı şikâyet dilekçesinde, “Şüpheli Mustafa Destici demokrasimizin temel direği olan görüş ayrılığına hiçbir şekilde saygı duymadan 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde kendisinden farklı bir adayı desteklediğimiz için Demokrat Parti’yi ve üyelerini kendi geçmişini unutarak sanki terör örgütleri ile dirsek temasında hatta kol kola olduğunu söylemiştir. Partimizin terör örgütleriyle hiçbir teması, bağlantısı bulunmamaktadır. Şüphelinin yazdıklarının aksine partimiz terörün her zaman karşısındadır” ifadelerini kullandı.

Destici'nin söz konusu paylaşımı şu şekildeydi:

Mustafa Destici'den partilere 'terör' suçlaması

'BİZİM TARİHİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Erkin Delikanlı şikâyet dilekçesinde; Destici’nin yaptığı paylaşımda geçen “Terörü ve terör örgütlerini savunan 500’den fazla sözde milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te oylanmıyorsa, Meclis kürsüsünden devlete, kahraman ordumuza parmak sallanıyorsa, Meclis'te bulunan diğer siyasi partiler terörle mücadele de görevini yapmıyor demektir” sözleri üzerine, “Partimiz milletvekilliği seçimlerinde hiçbir şekilde DEM parti için destek istememiştir. Aksine DEM parti aleyhine çalışma yürütmüştür. Demokrat parti kurulduğu 1946 yılından bugüne ülkemizin aleyhine, teröre destek verici hiçbir eylemde bulunmamıştır” ifadelerini kullandı.

Delikanlı dilekçesinde ayrıca Destici’nin, “terörü savunan 500 milletvekili” ibaresini kullanarak, BBP’nin de içerisinde bulunduğu Cumhur İttifakı’nın vekillerinin de terörü desteklediğini kastettiğini, dolaylı yoldan kendi partisinin de bu kapsamda bulunduğunun altını çizdi.

'SARAYDAKİ ŞAHSİYET HER FIRSATTA KUTUPLAŞTIRDI'

Erkin Delikanlı, Destici hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikâyetten sonra sosyal medyadan bir açıklama paylaştı. Delikanlı açıklamasında Cumhur İttifakı’nın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli olarak muhalefeti terörle iltisaklı göstermeye çalışmasını, “Sarayda oturan şahsiyet her fırsatta 3 oy uğruna toplumu kamplaştırdı. Çözüm sürecini başlatan O, Habur’da seyyar mahkeme kurup teröristleri AK’layan O, terörist başının mektubunu Diyarbakır Meydanında okutan O, Oslo’da devletle terör örgütünü aynı masaya oturtan O, Kandil’dekilere Norveç’te özgür hayat sunan O, Dolmabahçe’de kendi deyimiyle siyasi teröristlerle Dolmabahçe Mutabakatını imzalayan O, ‘Megri megri’ diye Şivan Perver ile eller havaya yapan O, ama Kandil ile iş birliği yapan muhalefet öyle mi” ifadeleriyle eleştirdi.

Delikanlı açıklamasında, “Sen önce Çözüm Süreci adı altında terör örgütünü meşrulaştıranlarla aynı hizada nasıl duruyorsun onu izah et” sözleriyle Destici’nin partisinin Cumhur İttifakı’nda bulunmasının altında yatan çelişkiyi vurguladı. Delikanlı, Destici’nin dezenformasyona başvurduğunu ve iftira attığını belirtmek amacıyla, “Demokrat Partililer, içinde zerre Allah korkusu olmadan iftira atan, kul hakkına giren Mustafa Destici’den iki dünyada hesap soracaktır” ifadelerini kullandı.