Ali yerlikaya'dan hakaret davası açıklaması Ali yerlikaya'dan hakaret davası açıklaması
Dekoratör olabilmek için ilk başta görsel yetenek ve beceri gerekmektedir. Bu beceri özellikle sahne, ışık ve ses tasarımı gibi alanlar üzerinde temellenmelidir. Bunlara ek olarak kişide mutlaka çizim yeteneğinin olması gerekmektedir. Ayrıca dekoratörlükle alakalı bilgisayar çizim programlarını etkin olarak kullanabilmelidir. Dekoratörlerin güçlü bir hayal gücüne sahip, yaratıcı ve üretken olma yetenekleri de bulunması gerekmektedir.

Dekoratör Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Dekoratör olmak için kişisel becerilere ek olarak mutlaka bu işin eğitimini almak gerekmektedir. Bu doğrultuda dekoratör olmak için hangi okul okunur? Dekoratör olmak için üniversitelerin güzel sanatlar fakültesinde sahne ışık ve ses teknolojileri bölümü, sahne ve dekor tasarımı bölümü, plastik sanatlar gibi bölümler okunmaktadır. Bu bölümlerin eğitim süresi 2 ve 4 yıl arasında değişmektedir. Üniversite eğitimi dışında herhangi bir özel sektör veya devlet tarafından verilen dekoratörlük sertifikasına sahip kişiler veya meslek liselerinin çizimle alakalı bölümlerinden mezun olan kişiler de dekoratörlük yapabilmektedir.

Dekoratör Ne İş Yapar?

Dekoratörler hayal gücü yüksek ve üretken kişilerdir. Peki dekoratör ne iş yapar? Diğer bir ifadeyle bu kişisel beceriler dekoratörlüğe nasıl fayda eder? Dekoratörler herhangi bir işe uygun olarak dekor hazırlarlar. Bu işler ağırlıklı olarak sahne üzerinde icra edilen faaliyetlerdir. Özellikle tiyatro alanında dekoratörlerden oldukça faydalanılmaktadır. Sahnelenecek olan metin ya da müzikale uygun sahne dekorasyonunu düzenlemekle görevlidirler.

Dekoratör Ne Kadar Maaş Alır?

Dekoratörlerin aldıkları maaşlar, yaptıkları işlerin büyüklüğü veya küçüklüğü oranında değişmektedir. Özel sahneleri düzenlemek için devamlı olarak dekoratörlük yapan bir kişinin maaşı 8-10 bin tl’den başlayarak 12 bin tl’ye kadar yükselmektedir. Aynı zamanda bireysel olarak da çalışma imkânına sahiptirler. Etkinliğin ve sahne tasarımının büyüklüğü oranında tek bir işten dahi 15-20 bin tl oranında bir para alabilirler. Böylece dekoratörlük mesleğini, dekoratör olma şartları nelerdir? Sorusundan başlayarak etraflı bir şekilde araştırdık. İlginiz var ise ve meslek seçiminde tereddüt yaşıyorsanız mutlaka yazımız sizin için faydalı olacaktır.