Tanzanya Cumhurbaşkanı Suluhu Hassan Türkiye’ye geliyor Tanzanya Cumhurbaşkanı Suluhu Hassan Türkiye’ye geliyor
Defterdarlar Maliye Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışmaktadır. Her ilde mutlaka bulunan defterdarlık kaleminde çalışan defterdarlar ilin mali işleri ile ilgilenir. Defterdar olabilmek için ilk şart devlet memuru olmaktır. Fakat bu kadarla da sınırlı kalmaz. Defterdar olmak isteyen kişilerin kamuda en az 12 yıl görev yapmış olmaları gerekmektedir. Maliye meslek yüksek okulunu bitiren kişiler için ise bu şart 14 yıldır. Defterdarlıkta aranan bir takım kişisel özellikler de mevcuttur. Bunlardan bazıları düzen ve sorun çözme yeteneğidir. İlaveten koordineli ve iş birliği içerisinde çalışmayı gerektirdiğinden grup çalışmalarına yatkın kişiler tercih edilmektedir.

Defterdar Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Maliye Bakanlığı personeli olan defterdar olmak için hangi okul okunur? Defterdar olmak için ilk başta üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde 4 yıllık işletme veya iktisat eğitimi almak gerekmektedir. Ardından kamu personeli olma şartı ve 12 yıl görev yapma şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda 2 yıllık maliye meslek yüksekokulu mezunu kişiler de kamuya atanıp 14 yıl görev yaptıktan sonra defterdar olabilmektedir.

Defterdar Ne İş Yapar?

12-14 yıl arasında kamuda görev yapma şartı olan defterdar ne iş yapar? Defterdar bağlı bulunduğu ilin mali işleri ile devlet adına ilgilenen görevlidir. Yaptığı başlıca işler ise devlet hazinesinin alacaklarının tahsil edilmesi ve vergilerin teminidir. Ayrıca kamı hizmetlerinin giderleri ile ilgilenerek bu giderleri düzenleyerek sınıflandırma görevi de defterdara aittir. Ayrıca il merkezi ve ilçelerde görevli olan maliye memurlarının atamalarını düzenleyerek sicillerini tutmaktan sorumludur.

Defterdar Ne Kadar Maaş Alır?

Oldukça önemli bir görev olan ve tecrübe gerektiren defterdarlık, kamu ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak yürütülür. Peki defterdar ne kadar maaş alır? Defterdarların maaşları sabittir yani ek gelirleri yoktur. Bu miktar net olarak son Ocak zammından sonra 11 bin tl civarı olmuştur. Böylece defterdarlık mesleği ve defterdar olma şartları nelerdir? Geniş bir çerçevede sizin için araştırdık.