Magazin

Defne Samyeli'den olaylı Refah açıklaması!

İsrail'in Refah'ta çadırkenti hedef almasının ardından dünya genelinde tepkiler sürerken, Türkiye'den birçok ünlü isim de yaşanan katliama sessiz kalmadı. Son olarak bir davete katılan ünlü sunucu ve oyuncu Defne Samyeli'nin açıklamaları ise gündem yarattı.

Abone Ol

Magazin Burada muhabirinin "Refah'ta bir katliam yaşandı, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Samyeli, dikkat çekici bir yanıt verdi.

"Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu, on yıllardır devam eden ve altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu," diyerek başlayan Samyeli, meseleye yüzeysel yaklaşmanın çözüm getirmeyeceğini vurguladı.

"Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır 'çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın, barış olsun' demenin son derece yüzeysel ve günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum," ifadelerini kullanan Samyeli, mevcut dünya düzeniyle barışın sağlanmasının mümkün olmadığını belirtti. "Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım," dedi.