Dolandırıcılar, deepfake teknolojisi kullanarak Samyeli'nin görüntü ve sesini sahte bir video üzerinde manipüle ederek, yatırım tavsiyeleriyle birçok kişiyi dolandırdı.

Gün geçtikçe yeni taktikler geliştiren dolandırıcılar, teknoloji ve zamanla uyum sağlamaya devam ediyor. En son kullanılan yöntem ise yapay zeka ile ünlü isimlere ait sahte videolar oluşturmak. Dolandırıcılar, teknolojiyi kullanarak ünlü kişilerin görüntü ve seslerini değiştiriyor ve bu sahte videolar aracılığıyla insanları kandırarak yatırım tavsiyeleri sunuyorlar.

Son kurban ise Defne Samyeli oldu. Dolandırıcılar, ünlü sunucunun görüntülerini kullanarak hazırladıkları sahte video ile yatırım tavsiyesi adı altında bir dolandırıcılık gerçekleştirdiler.

Durdurulamayan mesajlar... Kişisel verilerin çalınması ve Dolandırıcılık mesajları suç değilmiş Durdurulamayan mesajlar... Kişisel verilerin çalınması ve Dolandırıcılık mesajları suç değilmiş

Samyeli, sosyal medya hesabından takipçilerini uyararak, "İşin içinde para varsa misliyle dikkatli olun" dedi. Sahte videoların birçok kişiyi dolandırdığını belirten Samyeli, bu durumun yapay zeka kullanımının ne kadar tehlikeli bir boyuta ulaşabileceğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, "Herhangi bir yatırıma yönlendirecek bir yayın yapmadım. Bu gibi sponsorlu yayınları gördüğü zaman insanların çok dikkatli olmaları gerekiyor, özellikle işin içinde para varsa" şeklinde uyarılarda bulundu.

Samyeli, dolandırıcılar hakkında yasal işlem başlatma kararı aldığını açıkladı. Ayrıca, "Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran, bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı duymak isterim" dedi.

Dilan Polat'ın kaynanası açıklandı Dilan Polat'ın kaynanası açıklandı

Deepfake Nedir?

Deepfake, gerçek bir kişinin yüzünün, başka bir kişinin yüzünün üzerine yerleştirildiği sahte bir video veya görüntü türüdür. Genellikle ünlüler, politikacılar veya diğer tanınmış kişileri hedef alan bu teknik, dolandırıcılar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.