Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

Uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısı son olarak 9 Ekim'de yapılmıştı.

Toplantıda, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ekonomiye etkileri tartışılacak. Enflasyonla mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlere yönelik indirim çağrısının sonuçları da ele alınacak.

PRİM GÜN SAYISI

Bağkur prim gün sayısıyla ilgili düzenlemeler de uzun süredir gündemdeydi. Prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kabine üyelerine bilgi sunmasıyla değerlendirilecek.

ÇİFTLERE KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine toplantısında yeni evlenecek çiftlere yönelik 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık kredi verileceğini açıklamıştı. Meclis gündemine gelecek çalışmalar da Kabine'de ele alınacak.

Öte yandan konut ve kira sektöründeki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI VE ATEŞKES ÇALIŞMALARI

Dış politika açısından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları en önemli gündem maddesi. Ankara'nın önceliği, bir ateşkesin hızla sağlanması. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, diplomatik girişimleri hakkında kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor.

Kabine toplantısında, memur ve emekli maaşlarının artırılması, ev hanımlarının emekliliği, 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması ve Filistin-İsrail gerilimi gibi birçok önemli konularında ayrıntılı bir şekilde ele alınması bekleniyor.