Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar atanırken, Atatürk Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Özlenen Özkan getirilirken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) rektörlüğüne ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Uğur Ünal ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Hatipler görevlendirildi.

Bunun yanı sıra, Dicle Üniversitesi'nin rektörlüğüne Prof. Dr. Kamuran Eronat, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necip Şimşek, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Sözen ve Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş atandı.

Hizbullah İsrail’in kuzeyini 170 Katyuşa füzesiyle vurdu Hizbullah İsrail’in kuzeyini 170 Katyuşa füzesiyle vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu atamaları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

Editör: Elif Erbay