Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırbistan ile kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol, ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sırbistan ile ticaret hacmi geçtiğimiz sene yüzde 33'ün üzerinde bir artışla 2 milyar dolarlık seviyeye yaklaştı." dedi.

Erdoğan, "Sırbistan ile Kosova arasında kimlik kartlarıyla sınır geçişleri konusunda uzlaşıya varılmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bosna Hersek'teki üç toplumun uzlaştığı bir formatta tarafların bir araya getirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." açıklamalarında bulundu.

Erdoğan, "Balkanlar'da yakalanan bu olumlu ivmeyi aynen devam ettirelim çünkü Balkanlar artık bu tür sıkıntılara tahammül edemez." dedi.

Erdoğan, "(Rusya-Ukrayna savaşı) Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Zira tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "(Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımı) Silahlar gönderildiği söyleniyor. Ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna'ya gönderiyorlar." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "(Rusya-Ukrayna savaşı) Çok kısa zamanda biteceğe benzemiyor. Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak ülke değil." açıklamasında bulundu.