Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanlarının kadınlar, çocuklar ve masum sivilleri hedef aldığını, bu durumun insani krizi derinleştirdiğini belirtti.
Ayrıca, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan "Büyük Filistin Mitingi"ne vatandaşları davet etti.
Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:
"Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları, bir kez daha kadınları, çocukları ve masum sivilleri hedef aldı, bu da yaşanan insani krizi daha da derinleştirdi.
İsrail, derhal bu vahşetten vazgeçmeli ve saldırıları sonlandırmalıdır.
Bugün, tüm kardeşlerimi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek "Büyük Filistin Mitingi"ne katılmaya ve İsrail'in zulmüne karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu yüksek sesle ifade etmeye davet ediyorum."
Gazze’ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 28, 2023
İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır.…