DurakMedya'da yer alan habere göre Cübbeli Ahmet Hoca , İstanbul Sarıyer'de kilise saldırısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu . Sarıyer'de 1 kişinin öldüğü kilise saldırısı sonrası açıklama yapan Ünlü " Sarıyer’deki kilisede cinâyet işleyen teröristleri IŞİD üyesi olarak göstermek -eğer Habertürk’te yorum yapan bazıları gibi- kasıtlı değilse bile en azından Türkiye’deki Selefî-Vehhâbî sorununu göz ardı ettirmeye yarar.Zîrâ: “Dînini değiştireni öldürün.” hadîs-i şerîfini yanlış yorumlayan ve memleketimizde sayıları gün be gün artan selefîler, mürted olan herkesin bulunduğu her yerde öldürülebileceği inancında oldukları için her an böyle eylemler yapabilecekleri göz ardı edilmemelidir.

IŞİD denince memleketimizde sayıları yüzlerle ifâde edilen teröristler akla gelir ama selefî denince onbinler hatta yüzbinlere tekâbül eden ve her an patlamaya hazır bomba gibi iç savaş malzemesi olabilecek potansiyel tehlikeye dikkat çekilmiş olunur.Dolayısıyla IŞİD’i takip edip durdurmak ve eylem öncesi yakalamak Emniyet'in bugünkü imkânlarıyla çok daha kolay olsa gerektir.

cübbeli  ahmet hocadan iç savaş uyarısı

Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

Ancak ilerleyen selefîlik akımı mealesef bazı ilâhiyatçı akademisyenler tarafından hatta Diyânet’in üst makâmlarını işgal eden bazı kişiler tarafından halka aşılanmaya çalışıldığı için ilim adamlarının bunlara daha ziyâde reddiye yapmaları gerekmekte olup ayrıca devletimizin ilgili birimlerinin de bu konunun üzerinde durmaları daha ziyâde önem arz etmektedir" dedi.


Selefîlik veya Selefizm, temelleri çoğunlukla İbn-i Teymiye ve öğrencisi İbn Kayyim el-Cevziyye tarafından atılan bir İslâm inanç hareketidir. Günümüz Selefileri çoğunlukla, Vehhabîlik fikir akımının kurucusu Muhammed bin Abdülvehhâb'ın yazılarını ve görüşlerini rehber olarak kabul eder.