Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da yol çalışması sırasında bir tünel çöktü.

41 işçi mahsur kaldı. İşçiler o günden beri kurtarılmayı bekliyor. 

İşçiler için yürütülen arama-kurtarma çalışmaları, sondaj makinesinin bozulmasının ardından 'elle' devam edecek.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Hindustan Times haber sitesinin aktardığına göre, arama-kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan Avustralyalı tünel uzmanı Arnold Dix, çalışmalara ilişkin, ABD yapımı sondaj makinesinin çalışmalar sırasında metal bir kirişe çarparak bozulduğunu söyledi.

Makinenin onarılamaz şekilde bozulduğunu aktaran Dix işçilerin kurtarılması için başka yöntemlerin kullanılacağını bildirdi. Arnold Dix, mevcut durumda tüm seçenekleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

ELLE SONDAJ YÖNETEMİYLE DEVAM EDİLECEK

Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami ise sondaj makinesinin bozulmasının ardından kurtarma çalışmalarının yarın itibariyle elle sondaj yöntemiyle devam edeceğini bildirdi.

Dhami, mahsur kalan işçilerle görüştüğünü, morallerinin çok yüksek olduğunu ve iyi durumda olduklarını söylediklerini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Hindistan'da 12 Kasım'da yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmı çökmüş, mahsur kalan 41 işçiye boruyla oksijen ve yiyecek ulaştırılmıştı. Kurtarma çalışmaları, 7'inci gününde sondaj makinelerinin hasar görmesi sonucu kesintiye uğramış, mahsur kalan işçilerle 21 Kasım'da iletişim kurulabilmişti.