Sağlık

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi nedir? Çocuklar için sağlıklı beslenme formülleri nelerdir? Çocukları zararlı yiyeceklerden korumak için yapılması gerekenler nelerdir? Öncelikle, çocuklara ve gençlere, gerektiğinden fazla yemek yemenin zararlı olduğunu öğretmeliyiz. Tüm sorularınıza detaylı cevaplar işte bu yazımızda!

Abone Ol

Öğrencilerimizin, başarılı olmaları için dengeli bir beslenme planı şarttır. Bunun takibi ve kontrolü için hem öğretmenler hem de anne babalar, hassas davranmalıdır. Unutmayın, tüm beslenme alışkanlıklarımızın temelini okul çağında, çok erken bir zaman diliminde atarız. O yüzden bu dönem özellikle çeşitli taktiklerle beslenmeli ve sağlıklı bir şekilde geçirilmelidir. Peki, bunun için neler yapılabilir, anne babaya ve öğretmenlere hangi görevler düşer?

Beslenmedeki Farkındalık Çabası

Öncelikle, çocuklara ve gençlere, gerektiğinden fazla yemek yemenin zararlı olduğunu öğretmeliyiz. Onlara sağlıklı bir yol çizebilmek için önce çeşitliliği sağlayarak, gözlerini doyurmamız gerekir. Daha sonra bu çeşitlerde en dengeli kombinasyonu yapabilmek lazımdır. Bunun içinde yeterli miktarda besini vücuda almak gerekir. Abur cuburları, mümkün olsa da keşke hiç tattırmayabilsek çocuklarımıza. Buna bir sınır koymak da biz anne ve babaların elindedir. Çocuklar tadını bilmedikleri şeyleri çok da istemezler.

Sağlıklı Beslenme Çantaları

Biliyor musunuz? Beslenmenin çok daha küçük yaşlarda düzenlenmiş olması, ilerideki beslenme alışkanlıklarını da etkiliyor. Beslenme çantası, elimizde büyük bir kozdur. Özenle hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklar, koşup oynayıp enerjisi düştüğü bir anda karşısına çıkacağı için, istekle tüketecektir. Sevdiği şeylerin sağlıklı ve planlı bir şekilde yapılmış haftalık listesi ile bu süreci de atlatabilirsiniz.

Evde Herkese Aynı Sağlıklı Yemekler Pişmelidir

Evde pişirilen yemekler çok daha sağlıklı olduğundan herkese aynı sağlıklı seçenekler sunulmalıdır.

  • Bu konuda lütfen çifte standartlı olmayın. Yani evde pişen yemekle çocuğun yemeği farklı olarak planlanmasın. Siz kola içerken, çocuğa ayran sunmak hem adil değil hem de rol model olabilme açısından olumsuz bir durumdur.
  • Öğünler elden geldiğince beraber olsun. Hep beraber masada mutlulukla yenen yemekler, her zaman iştah açar.
  • Kahvaltısız bir günü ne siz kendinize planlayın ne de çocuğunuza planlayın. Kahvaltı günün en önemli öğünü olma özelliğini ve mutlulukla olan ilişkisini hala sürdürüyor.
  • Abur cubur almazsanız, hem siz hem de çocuğunuz tüketmezsiniz. Üstelik aile ekonominizi de korursunuz.
  • Yemek konusunda bir inatlaşma içinde olmak size hep kaybettirir. Sakin kalarak, meseleyi çözmelisiniz.
  • Beraber düzenli olarak egzersiz yapabilir ve günü verimli geçirebilirsiniz. Dengeli beslenme taktikleri geliştirebilirsiniz.