İsmail Yüksek gözyaşlarına hakim olamadı! İsmail Yüksek gözyaşlarına hakim olamadı!

Melbourne'de düzenlenen turnuvanın 10. günü sabah seansında gerçekleşen çeyrek finalde, 19 yaşındaki Gauff, Ukraynalı rakibi Marta Kostyuk'u 7-6, 6-7 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup ederek büyük bir başarı elde etti.

coco gauff

Bu galibiyetle birlikte Gauff, yarı finalde Aryna Sabalenka ve Barbora Krejcikova arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak. Genç tenisçi, Avustralya Açık'ta üstün performansıyla dikkat çekiyor ve turnuvada ilerleyen aşamalarda neler başarabileceği merakla bekleniyor.

Coco Gauff kimdir?

coco gauff kimdir

Coco Gauff, ABD'li bir tenisçi olup, 13 Mart 2004 tarihinde doğmuştur. Gauff, yedi yaşında tenise başlamış ve Atlanta'da büyümüştür. Ancak, tenis kariyerini daha da geliştirebilmek için Florida, Delray Beach'e taşınmıştır. Babası Georgia State Üniversitesi'nde basketbol oynamış bir sporcu iken, annesi Florida State Universitesi'nde atletizm yapmış bir sporcudur. Gauff, ayrıca iki küçük erkek kardeşe sahiptir ve annesi tarafından evde eğitim almaktadır.

coco gauff avustralya açık

"Coco" takma adıyla bilinen Gauff, tenis kariyerine Gerard Loglo'nun eğitimi altında Florida Delray Plajı'ndaki Yeni Nesil Tenis Akademisi'nde başlamıştır. On bir yaşında iken, ünlü tenisçi Serena Williams'ın koçu Patrick Mouratoglou tarafından Champ'Seed vakfının bir parçası olarak seçilmiş ve Mouratoglou ile Fransa'nın Nice kentinde çalışmıştır.

coco gauff avustralya açık tenis

Gauff'un başarıları arasında, 2018'de Fransız Açık'ta Gençler Grand Slam unvanını kazanması ve 2019'da Wimbledon'da Venus Williams'ı yendiği maçla dikkat çekmektedir. Ayrıca, 2019'da ABD Açık'ta Çift Genç Kızlar kategorisinde partneri Caty McNally ile birlikte şampiyonluk elde etmiştir.

coco gauff finalist

2019 Haziran'ında Wimbledon'da ana tabloya yükselerek, turnuvaya katılmaya hak kazanan en genç kişi olmuştur. Gauff, 2019 ABD Açık'ta tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka'yı yenerek şampiyon olmuştur.

Genç yaşına rağmen birçok başarı elde eden Coco Gauff, tenis dünyasında gelecekteki potansiyeliyle dikkat çekmektedir.