TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

Çobanlıktan yeşil sahalara uzanan büyük bir başarı hikayesi: 16 yaşındaki Ender Sağım, 8 kardeşin en küçüğü olarak Şırnak’ın Uludere ilçesinde çobanlık yaparken bile futbolcu olma hayalinden hiç vazgeçmedi. Yaylalarda ve dağlarda top sektirerek yeteneklerini geliştiren Sağım, futbol tutkusu için gece gündüz antrenman yaptı.

Sosyal medyada paylaştığı futbol videolarıyla dikkat çeken Ender, birçok kulübe başvursa da olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine amcası, Kocaeli’de bulunan Çayırova Gümüş Spor’un altyapısına başvurdu. Gelen olumlu yanıtla birlikte Ender, hayallerine kavuşmak için 1.646 kilometre yol kat ederek Kocaeli’ye yerleşti ve büyük futbolculuk yolundaki ilk adımını attı.

Çayırova Gümüş Spor’un antrenörü Abdullah Çiçekçioğlu, Ender’in yeteneğini fark ettiklerini ve hızla lisans çıkarmak istediklerini belirtti. Ender ise, köyde çobanlık yaparken bile futbolu hiç bırakmadığını vurgulayarak, “Şimdi tüm hayatımı futbola adadım. Ailem ve hocalarım bana çok destek oldu. Herkese teşekkür ederim,” dedi.

1 Eylül’de lisansı çıkacak olan Ender Sağım, bu sezon resmi müsabakalarda forma giymeye hazırlanıyor.