Kasım 2020'den beri Obumseli'yle "çalkantılı" bir ilişki içinde olan Clenney, onu göğsünden bıçaklayarak ana atardamarını delmişti. Obumseli'yi öldürdüğünü inkar etmeyen Clenney, erkek arkadaşına nefsi müdafaa amacıyla saldırdığını savunmuştu. Ayrıca savcılar, Clenney'nin Obumseli'ye fiziksel ve sözlü olarak saldırdığını gösteren videoların, ilişkideki istismarcı tarafın kendisi olduğunu öne sürdüğünü söyledi.

Kenyada ölü sayısı 289’a yükseldi Kenyada ölü sayısı 289’a yükseldi

Salı günü Teksas'taki Travis County Şerif Bürosu, Clenney'nin ebeveynleri Kim ve Deborah Clenney'yi belirtilmemiş eyalet dışı ağır suçlamalarla aniden tutuklandı. Miami Herald'a göre ebeveynler, polis çiftin dairesinde el koymadan önce Obumseli'nin dizüstü bilgisayarını hacklemekle suçlanıyor.

Ekran Görüntüsü 2024 02 02 000658

Tutuklanmalarından kısa bir süre sonra açıklama yapan Clenney ailesinin avukatı, savcıları görevi kötüye kullanmakla suçlayarak, ailenin "basında itibarlarını sarsmak ve hayatlarını zindan etmek için uydurma suçlamalarla" hedef alındığını iddia etti. CBS'e yapılan açıklamada, "Clenney ailesinin basında itibarsızlaştırılması ve hayatlarının zindan edilmesi için uydurma suçlamalarla hedef alındığına inanıyoruz. Bu, savcıların hikayeyi kontrol etmeye yönelik bir güç oyunu gibi gözüküyor" dendi.

Kim ve Deborah Clenney'nin yargılanmak üzere Miami'ye iade edilmeleri bekleniyor.