Sağlık

Çiçek Hastalığı Tedavisi

Abone Ol

Çiçek hastalığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen pek çok kişi bulunabiliyor. Bu yazımızda bu hastalığın belirtileri ve tedavisinden bahsedeceğiz.

Dünya üzerinde geçmişten bu yana pek çok hastalık görüldü. Bu hastalıklardan bazıları çok tehlikeli iken bazıları hafif hastalıklar olarak tarihe geçti. Örneğin kara veba olarak isimlendirilen bir hastalık, dünya nüfusu üzerinde ciddi bir etkiye sebep oldu. Çiçek hastalığı ise yüzyıllardır var olan ve son dönemlerde etkisi azalan bir hastalık olsa da bazıları bu konuda araştırma yapabiliyor.

Çiçek Hastalığı Nedir?

Çiçek hastalığı, her yaşta görülebilen ve erkek, kız fark etmeksizin her cinsiyette karşılaşılabilen ciddi bir hastalık. Deri üzerinde ciddi etkisi bulunan bu hastalığın çocuklarda görülme ihtimali daha yüksek. Tarihi incelediğimizde bu hastalığın milattan önce de yer aldığı görülüyor. Farklı kaynaklarda ise bu hastalığın milattan sonra ortaya çıktığı açıklanır. Bu hastalık ile beraber geliştirilen aşı 1960’lı yıllarda zorunlu hale gelir ve hastalık bittikten sonra aşının zorunluluğu kaldırılır. Aşı günümüzde zorunlu olmasa da bu hastalığa yakalanan bir kişinin bildirilmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Çiçek Hastalığı Belirtileri

Çiçek hastalığı tedavisi konusuna değinmeden önce bu hastalık ile ilgili belirtilerden bahsetmek gerekiyor. Hava yoluyla bulaşabilen bu hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, vücutta çıkan izler, kar sertleşmesi, mide bulantısı gibi pek çok semptom bulunabiliyor. Şiddetli bir şekilde başlayan belirtiler birkaç gün içinde hafifler ve deride kabarıklar oluşmaya başlar. Bir süre sonra tekrar ateş görülebilir. Bununla beraber kabarcıkların içi su dolu olduğu için sonrasında patlayabilir. Hastalığın en tehlikeli evresi ölümle sonuçlanabilir.

Çiçek Hastalığı Tedavisi

Çiçek hastalığının net bir tedavisi bulunmaz. Bu konuda alınabilecek en doğru karar aşı olmaktır. Aşı olmayan ve bu hastalığa yakalanan bir kişinin çevresi eğer aşılanmamış ise aşılanır. Bununla beraber hasta olan kişinin hastalığının ilerlememesi için bazı tedavi yöntemleri uygulanır. Bu yöntemlerden birisi deriye ilaç sürmek olarak açıklanabilir. Kısaca bu hastalığın net bir tedavisi yer almıyor.