Gündem

CIA Kapadokya paylaşımı yaptı sosyal medyada gündem oldu! Bu paylaşım şifreli bir mesaj mı içeriyor?

CIA Kapadokya paylaşımı yaptı ardından sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin turistik şehri Kapadokya neden CIA tarafından paylaşıldığı merak konusu oldu. Birçok kişi bu paylaşımın şifreli bir mesaj olup olmadığını araştırmaya başladı.

Abone Ol

CIA, dün yaptığı paylaşımla gündeme oturdu. Resmi sosyal medya hesabından Kapadokya'yı paylaşarak kısa bir bilgi veren CIA bu paylaşımıyla merak uyandırdı. 

CIA KAPADOKYA'YI NEDEN PAYLAŞTI?

CIA Instagram üzerinden Kapadokya paylaşımı yaptı. Bu paylaşımın altına yüzlerce yorum geldi. Vatandaşlar bu paylaşımın şifreli bir mesaj içerip içermediğini sorgulamaya başladı. 

Dünyaca ünlü Kapadokya Peri Bacaları'nı paylaşan CIA'ın o paylaşımı;

"Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (aynı zamanda hoodoo, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır) 40 m'ye (130 ft) kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar sürebilir.

CIA'nın Dünya Bilgi Kitabı, 265 dünya varlığı hakkında temel istihbarat sağlayan bir kamu kaynağıdır. CIA.gov adresinden daha fazla bilgi edinin." açıklaması ile paylaştığı Peribacalarına bir de bu notu ekledi; 

Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (aynı zamanda hoodoo, çadır kaya veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır) gerçeküstü bir manzara yaratır. Bu yapılar 40 m'ye (130 ft) kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar alır. Nispeten yumuşak kaya, daha sert bir kaya tabakasıyla kaplanır ve rüzgar ve yağmur daha yumuşak kayayı daha hızlı bir şekilde aşındırır.

CIA düzenli olarak dünya mirasları hakkında sosyal medya hesabından kısa bilgi paylaşımlarında bulunuyor. 

CIA KAPADOKYA PAYLAŞIMI

CIA yaptığı Kapadokya peri bacaları paylaşımı ile birçok vatandaşın tepkisini çekti. Aralık 2021'den beri Türkiye'nin yabancı dillerdeki kullanımı da Türkiye olarak değiştirilmişken CIA paylaşımında bunu "Turkey" olarak kullanması birçok kullanıcının dikkatini çekti. Bu durum için Türk vatandaşları paylaşımın altında yüzlerce yorum yazdı.