Gündem

CHP'li İzmir BŞB, Merih Demiral'ın heykelinin dikilmesi önergesini reddetti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin kente dikilmesi için MHP tarafından verilen önerge CHP tarafından reddedildi.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısında milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin dikilmesi gündeme geldi.

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiğimiz maçta attığı ikinci golün ardından bozkurt işareti yapan Merih, Türkiye'de yeni bir tartışma başlatmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, UEFA Disiplin Kurulu'nun bozkurt işareti nedeniyle ceza verdiği milli futbolcunun heykelinin kente dikilmesi için meclise önerge verdi.

Önerge oybirliğiyle kabul edildi

Sözcü'de yer alan habere göre; MHP’nin önergesi oybirliğiyle kabul edilerek görüşülmesi için hukuk, Eğitim Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kent Konseyine gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre MHP'nin vermiş olduğu önergenin komisyonlarda görüşülüp meclise gelmesinin ardından mecliste çoğunluğu bulunan CHP grubunun ret oyu vereceği öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde MHP’nin teklifinin mecliste kabul edilmesi sosyal medyada gündem olmuştu.

UEFA'dan Merih Demiral'a skandal ceza UEFA'dan Merih Demiral'a skandal ceza