Gündem

CHP'li belediyeye isyan etti! "2024'te Körfez kokar mı?"

Gazeteci Nevşin Mengü, son günlerde İzmir Körfezi'nde yaşanan kirliliğe tepki gösterdi. Bölgenin hoyratça yönetildiğini ifade eden Mengü, "CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesine "2024'te Körfez kokar mı?" dedi.

Loading...

Abone Ol

Gazeteci Nevşin Mengü, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleriyle ilgili olarak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

Mengü, kendi Youtube kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, Körfez'deki çevre sorunlarına dikkat çekerek, "2024'te Körfez kokar mı?" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

"Cemil Tugay süreci kötü yönetti"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın süreci kötü yönettiğini söyleyenMengü, "İzmir gerçekten hoyratça yönetiliyor. Körfezdeki kirliliğin bu boyutlara ulaşması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Mengü, ayrıca bölgenin CHP'li belediye tarafından hoyratça yönetildiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

İzmir Körfezi'nde deniz suyunun yeşil ve kahverengiye dönmesiyle birlikte kıyıya vuran çok sayıda ölü balık Körfez’deki kirliliği gündeme getirmişti. Öte yandan kokunun dayanılamaz bir hal aldığı bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de denizdeki ölü balıkları toplamak için çalışma yürütüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca toplu balık ölümleri ve kirlilikle ilgili araştırma ile çözüm önerilerini sunmak için oluşturulan "İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu"nun ilk toplantısı, geçen hafta Bakan Murat Kurum'un başkanlığında gerçekleşmişti.