Kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, ve 26 Temmuz'da CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türk Ocakları'na üye oldu.

Özcan, CHP içindeki muhalefetini en son, Kılıçdaroğlu'nun 38'inci Olağan Kurultay'da aday olmaması için 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' ile zirveye taşımıştı.

CHP'den ihraç edildikten sonra hangi partide devem edeceği merak edilen Özcan, X hesabından paylaştığı yeni adresini duyurdu.

Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

Özcan, şunları yazdı:

"Bugün gerçek bir Türk Milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu olarak, Türk Ocakları’na üye olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nca 22 Haziran'da partiden kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 38'inci Olağan Kurultay'da aday olmaması için 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim ve Adalet Yürüyüşü' başlattı. 10 gün süren yürüyüş sonunda Özcan, 13 Temmuz'da CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi, konuşma yaptığı otobüsten koltuk fırlattı. Bu protestonun ardından Özcan, 26 Temmuz'da CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nca partiden ihraç edildi. Partisiz olarak Bolu Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Özcan, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi sonrası harekete geçti. Özel ile görüştüğünü açıklayan Özcan, partiye dönmek istediğini iletti.