Kılıçdaroğlu istifa ederse genel başkanlığa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçeceği düşünülüyor. Ancak İmamoğlu’nun rakipleri her geçen gün artıyor. Özgür Özel'in CHP genel başkanlığını talep ettiği yönündeki haberler gündeme bomba gibi düştü... Türkiye, 14 Mayıs günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayların salt çoğunluğu elde edememesinin ardından cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gitti. Erdoğan, seçimlerin 2. turunda liderliği alırken, Kemal Kılıçdaroğlu kaybetmesiyle beraber kendisini zor durumda buldu.

KILIÇDAROĞLU GÖREVİ BIRAKMAK İSTEMİYOR

Seçimin ardından çok sayıda kişi Kılıçdaroğlu'na CHP genel başkanlığından istifa çağrısında bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu devam edeceğinin sinyalini vererek "Bana oy veren 25 milyon vatandaşımızın moralinin yerinde olduğunu görmek istiyorum, yürüyüşümüz devam ediyor ve buradayız" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN ADAYLIK MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kimse merak etmesin. Her şey yeni başlıyor. Unutmayın tek şey değişimdir" sözlerini kullanarak görev için hazır durumda olduğu sinyallerini verdi. Ancak görevi isteyen tek kişi İmamoğlu değil gibi duruyor.

ÖZGÜR ÖZEL DE GÖREVİ İSTİYOR

Seçim döneminde iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sert eleştirilerle gündemde yer alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, CHP genel başkanlığına talip olduğuna dair iddialar ortaya atıldı... Özel'in seçim sonucuna ilişkin yapmış olduğu açıklamada "Biz hiçbir şey olmamış gibi davranmıyoruz. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" açıklaması, görevi istediğine dair yorumları beraberinde getirdi.

GÜRSEL TEKİN AÇIKÇA SÖYLEDİ

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise "Bizim işimiz adam satmak değil ama Sayın Kılıçdaroğlu istifa ederse aday olmayı düşünebilirim" diyerek bu göreve talip olduğunu kamuoyuna açıkladı.