Cumhur Altıok yazıyor

CHP’de İstanbul’un ilçelerinde çekişmesi yaşanıyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin tekrar aday gösterilmeyeceği, yerine de Onursal Adıgüzel’in getirildiği belirtildi. Durumu önceden hisseden CHP’den istifa edip 7 partinin ortak adayı olarak seçime gireceğini açıkladı. Eğer bu durum yaşanırsa İBB seçimlerini doğrudan etkileyebilir. Bakalım Ekrem İmamoğlu ne yapacak?

Gece geç saatlere kadar sürecek olan Parti Meclisi onaylarsa Adıgüzel’in adaylığı kesinleşmiş olacak. 
CHP yönetimi, bugün 300’e yakın adayını belirlemek için toplandı. Saat 13.00’te başlayacağı söylenen Merkez Yönetim Kurulu saat 15.15’te başlayabildi. Saat 18.00’de başlayacağı duyurulan Parti Meclisi toplantısı ise buna bağlı olarak gecikmeli başlayacak. Ancak çekişmeler, ittifak arayışları her şey Arap saçına dönmüş durumda. Her kafadan bir ses çıkıyor. 

Bu durum karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel bazı seçim çevrelerinin adaylarını belirlemek için Parti Meclisi’nden yetki almak zorunda kalacak. 
MYK’dan sızan ilk bilgilere göre, bu kadar sürecin uzamasının altında İstanbul’un ilçe adaylarının belirlenmesi yatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birkaç parçaya bölünmüş ekibi bir türlü arasında anlamıyor. Her ekip başka bir ismin aday gösterilmesi için yoğun çaba içinde.

MYK’da telefon sinyali engelleyeceği kullanılıyor. Bu nedenle gazeteciler bilgi almakta zorlanıyor. PM’nin onayına sunulmayan taslak liste şöyle;
DEM Partisi’nin salon kavgası nedeniyle aday gösterilirse destek vermeyiz açıklaması üzerine geçtiğimiz hafta MYK’da onay alan mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu kez PM’ye getiriliyor. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösteriliyor. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uyarı

Ataşehir’de kavga uzayacak. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ekibin başında olan Battal İlgezdi aday gösterilmiyor. Yerine değişim ekibinde yer alan İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel aday gösterildi. 
Şişli’de Emrah Şahan, Beşiktaş Rıza Akpolat, Beylikdüzü Mehmet Murat Çalık, Kartal Gökhan Yüksel, Maltepe Esin Köymen, Küçükçekmece Kemal Çebi, Büyükçekmece Hasan Akgün, Bahçelievler Gülizar Emecan, Sultangazi Ferhat Epözdemir…

Balıkesir Ayvalık ise Mesut Ergin olarak belirlendi. 
Bu isimler PM’de tek tek oylandıktan sonra kesinlik kazanacak. 

Öte yandan Hatay Adayı Lütfü Savaş, Tekirdağ Adayı Candan Yüceer, Mersin’in Mezitli ilçesinden Serkan Tunçer, Antalya Konyaaltı’ndan Cem Kotan’ın adaylıkları daha önce kesinleşmişti. Ancak bu süreçte yaşanan tartışmalar nedeniyle bu isimlerin tekrar değerlendirileceği ve değişebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında.