Gündem

CHP’de ilk hesaplaşma Kadın Kurultayı

CHP Kadın Kollarının yarın yapılacak (4 Ağustos) yapılacak kurultayı, iç dengelerin liderleri arasında ilk kapışmanın yaşanacağı bir düello olarak görülüyor. Kadın Kolları Genel Başkanlığı için iki güçlü isim olan Asu Kaya ile Aylin Nazlıaka’nın yarışması bekleniyor. Parti içindeki iki gücü temsil eden adayların hesaplaşması dengelerin hesaplaştığı ilk raunt olacak.

Abone Ol

Ünsal Ergel/ANKARA

15'inci Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kollarının yarın (4 Ağustos) Ankara Congerisum'da yapılacak kurultayının parti içindeki grupların hesaplaşmasına sahne olması bekleniyor.

CHP kurmaylarından alınan bilgilere göre, Genel Başkan Özgür Özel’in aday olmasını istediği Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, geçtiğimiz hafta beklediği desteği bulamayınca adaylıktan vazgeçmişti. Ancak konuya müdahil olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kaya’yı ikna etti ve Kadın Kolları Genel Başkanlığı için resmen aday olmasını sağladı.
Daha önce tarafsız kalacağını belirten CHP Genel Merkezi, kilit isimlerin Kaya’ya destek vermesini sağlayarak adayının bu isim olduğunu da belirlemiş oldu.

Merve Kır

Kimler aday?

Kadın Kolları Genel Başkanlığı için 4 Ağustos’ta yapılacak kurultayda, mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun ve Birsen Temir Saraç’ın aday olarak yarışması bekleniyor.

Hatice Selli Dursun

Kim kime yakın

Kulislerine göre, Aylin Nazlıaka’nın en büyük destekçisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu. Nazlıaka, yürüttüğü temaslarda Genel Başkan Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden destek alamadığı iddia ediliyor.

Özel’in destek vermediği Merve Kır’ın, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ekiplerinden destek aradığı öne sürülüyor. Genel Merkeze yakın CHP’lilere göre ise Nazlıaka’ya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıktan bir desteği yok. Kendisinin bu imajı delegelere vermeye çalıştığını belirten CHP’li kurmaylar, kurultayın en güçlü adaylar Asu Kaya ile Aylin Nazlıaka arasında bir yarışmaya sahne olacağını öne sürüyorlar.
İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun’un ise Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat’ın desteği ile aday olduğu kulislerde konuşuluyor. Kurultayı değerlendiren CHP’li milletvekilleri, “Eğer Dursun ve Kır’ın her ikisinin de bir adaydan yana çekilmesi söz konusu olursa, tercih ettikleri ismin kurultayda elinin güçleneceği kesin” ifadesini kullanıyorlar. 
Aynı şekilde bu kurultayın, CHP’nin içindeki güçlerin bir düellosu olacağını da belirten milletvekilleri, kazananın parti içindeki rüştünü ispat edeceğini de vurguluyorlar.