Gündem

CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda aceleci olmadıklarını belirterek, "Bu süreci krize dönüştürecek bir lüksümüz yok. Geçmiş seçim sonuçlarını önemli bir deneyim olarak değerlendiriyoruz. Ancak şunu net olarak ifade edeyim; Mansur Yavaş ile Genel Başkanımız arasında ya da Ekrem İmamoğlu'yla herhangi bir çekişme bekleyenler, uzun süre beklemek zorunda kalacaklar" dedi.

Abone Ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, parti genel merkezinde basın mensuplarıyla buluşarak, 20. Olağanüstü Kurultay süreci ve tüzük değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bulut, CHP’nin "Var Bir Çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi" isimli kampanyasının dijital platformlarda yakında başlatılacağını söyledi.

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de değinen Bulut, "Eski genel başkanların yaptığı yorumlara parti geleneği gereği cevap verilmez. Kemal Kılıçdaroğlu da her platformda, partisine eleştirel katkılar sunabileceğini ifade ediyor ve bunu olumlu karşılıyoruz" dedi.

Kurultayda gerçekleştirilen tüzük değişikliklerine de değinen Bulut, ön seçim süreçlerinin daha net hale getirildiğini belirtti. Geçmiş tüzükte ittifaklar nedeniyle ön seçim yapılmamasına yönelik maddelerin kaldırıldığını, yeni tüzüğün ise ön seçim süreçlerini daha dinamik bir hale getirdiğini sözlerine ekledi.