Cumhur Altıok

CHP’de aday belirleme süreci bir türlü sonuçlanamıyor. Aylardır Cumhur İttifakı aday bulamıyor, açıklayamıyor eleştirisi yapan CHP yönetimi liste savaşlarına devam ediyor…

CEVAP YOK

CHP’de yarın (çarşamba) Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirilecek. Genel Merkez kaynaklarına "Kaç seçim çevresinin adayını açıklayacaksınız, hangi iller var" diye sorduk ama her zamanki gibi net bir cevap alamadık. Çünkü kimse bilmiyor. Aldığımız tek cevap "Anketleri inceliyoruz" oluyor...

İL İL ADAYLARDA SON DURUM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın geçen ay yeniden aday olacağını açıklamışlardı. Ama hala ilginç bir şekilde PM’de oylayarak resmiyet kazandıramadılar. Yarın Karalar’ın adaylığını kesinleşmesini bekliyoruz. Ayrıca Mersin’de Vahap Seçer, Hatay’da Lütfü Savaş’ın adaylıkları ilan edilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilçe adaylarının kimler olacağı yönünde bir kriz yaşanıyordu. Yine adaylığı haftalar öncesinden ilan edilen Çerçioğlu ile ortak bir yol bulunur ise yarın Aydın adayı da kesinleşmiş olacak.

İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

İMAMOĞLU'NUN LİSTESİ TARTIŞMA YARATTI

İşin düğüm olduğu yerlere bakalım bir de… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haftalardır İstanbul’un ilçelerinin ilan edilmesi için Genel Merkez’e liste yolladığı ancak bu durumun da büyük tartışmalara neden olduğunu hatırlatmak isterim. Yarın yine İstanbul’un ilçelerinin tamamını açıklayamayacaklar…Belki birkaç ilçe görebiliriz.
Açıklanamayan iller arasında Eskişehir, İzmir, Antalya ve Mersin de var. Eskişehir’de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt büyükşehir adayı olmak için bastırıyor. Ama Yılmaz Büyükerşen konusunda da bir kriz yaşanıyor. Bu çekişme daha sürecek gibi duruyor.

İZMİR'E KADIN ADAY ARAYIŞI

Antalya’da Muhittin Böcek’in tekrar aday gösterilmeyebileceği belirtiliyor. İzmir’de dengeler sürekli değişiyor. Kadın aday aranıyor. Ama bir türlü formül tutturulamıyor. Tunç Soyer iddiasını koruyor. İmamoğlu, Buğra Gökçe için bastırıyor. Bir grup Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel için kulis yürütürken Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin adını da dillendirenler var. Bir de yerelde öne çıkan İzmir’i iyi tanıyan Olgun Atilla gerçeği var. Bakalım neler olacak?