Gündem

CHP TBMM kapalı grup toplantısını yaptı

CHP TBMM Kapalı Grup Toplantısı, parti genel merkezinde dün akşam yapıldı. Özgür Özel’in başkanlığında yapılan ve 5 saat süren toplantıda Tüzük Kurultayı’na yönelik önseçim, 3 dönem kuralı dahil pek çok konu masaya yatırıldı.

Abone Ol

Ünsal ERGEL/ANKARA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yasama dönemi öncesi milletvekilleri ve parti kurmaylarıyla TBMM Kapalı Grup Toplantısı yaptı.

CHP Genel Merkezi’nde dün akşam yapılan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıya Özel’in yanısıra Genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, CHP’nin 6-7-8 Eylül'de tüzük değişikliği için yapılacak 20. Olağanüstü Kurultay gündemli toplantıda, belediye başkanlığı ve milletvekili adaylıkları için gündeme gelen ön seçim ve 3 dönem kuralı, çarşaf liste, kadın, genç ve meslek kotası, parti üyeliği şartları ve genel başkan adaylığı yönteminin görüşüldüğü öğrenildi.

Toplantıda, Tüzük Komisyonu'nun çalışmaları, alınan talepler ve hazırlanan tüzük taslak metninin güncel hali de masaya yatırıldı. Bazı milletvekillerinin toplantıda Tüzük Kurultayı’nın basına kapalı olması yönünde fikir açıkladıkları öğrenildi.

5 saat sürdü

Özel'in sunumuyla başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Tüzük kurultayının detayları, yeni yasama yılında gündeme gelecek konuların değerlendirilmesi, önseçim gibi pek çok konunun değerlendirildiği toplantıda ayrıca 3 dönem kuralı da konuşuldu. Tüzük taslak metni PM üyeleriyle paylaşılırken, üyeler görüş ve önerilerini dile getirdi.