Haber Merkezi/ANKARA

Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilen ancak Gezi Parkı davasında hakkında verilen hüküm nedeniyle milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis’i ikinci defa 10 Eylül Salı günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

Olağanüstü toplantı talebine ilişkin başvuru, Genel Başkan Özgür Özel ile partinin grup başkanvekilleri Murat Emir, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır imzasıyla yapıldı.

Toplantıya başvurusuna gerekçe olarak, “Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması” gösterildi ve dilekçede Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay ile ilgili aldığı kararın Meclis Genel Kurulu’nda okutulması istendi.

Başvuruya ilişkin Meclis’te bir basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Başvurumuzu CHP olarak yaptık. Diğer siyasi partilerin bir önceki tutumları devam etmektedir. Kendileri Can Atalay'ın görevine dönmesi için özverili bir tutum sergilediler. Umuyorum ki Meclis Başkanı Anayasa'ya uygun bir karar verecektir. 10 Eylül'de Meclis'i toplayacaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu daha önce de Atalay’ın durumuna ilişkin 16 Ağustos tarihinde toplanmıştı. Can Atalay için toplanan Meclis oturumunda  AK Partililer kürsüde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın ağır sözlerine tepki göstermiş, çıkan kavgada bazı milletvekilleri yaralanmıştı.

Editör: Ünsal Ergel