İSTANBUL (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Nazlıaka, CHP Kadın Kolları İstanbul MYK üyeleriyle Taksim İstiklal Caddesi'ne gelerek, terör saldırısında yaşamını yitirenler için oluşturulan platforma karanfil bıraktı.

Gazetecilere açıklama yapan Nazlıaka, terörü lanetlemek için patlamanın yaşandığı alana geldiklerini söyledi.

Nazlıaka, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden yaralılara acil şifalar diledi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıya da değinen Nazlıaka, "Bu arada dün gene canımızı yakan ve 5 yaşında bir evladımızla, 22 yaşında bir kadın öğretmenimizin hayatına mal olan bir terör saldırısı daha yaşadık. PKK ve YPG'li teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırı sonrasında yaşamını kaybeden şehitlerimize de bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Nazlıaka, terörü "bin kez lanetlediklerini" vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sınır ötesi operasyonlarda Mehmetçiğimizin de yanındayız ve onun kılına bile zarar gelmemesi noktasında yan yanayız. Bugüne kadar terörden çok canımız yandı, birçok masum vatandaşımız yaşamını kaybetti. Özellikle son dönemlerde ülkemizde terör olaylarında yüzlerce vatandaşımızı kaybettik, birçok terör eylemi nedeniyle masum insanlar hayattan koparıldı. Bizler tüm bu süreçlerde dayanışmayı daha da yükselttik. Asla ve asla medet umanlara o fırsatı vermedik."

Kadınlar olarak bir kez daha teröre "hayır" demek için İstiklal Caddesi'nde bir araya geldiklerini anlatan Nazlıaka, "Terörün amacı korkutmaktır, sindirmektir, susturmaktır, yalnızlaştırmaktır, insanların eve kapanmasını, insanların güvenlik duygusunu yitirmesini sağlamaktır, insanları tehdit altında hissettirmek, istikrarsız bir ortamda hissettirmektir. Yalnızlaştırırken bir yandan da insanların birbirinden şüphe duymasını sağlamaktır. Bizler elbette buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. İnadına daha fazla dayanışacağız, daha fazla bir ve beraber olacağız, inadına yürek yüreğe, teröre karşı direnmeye devam edeceğiz. Korkmayacağız, susmayacağız, sinmeyeceğiz. Buradan bir kez daha teröre binlerce lanet okuyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Nazlıaka ve beraberindeki kadınlar, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakarak, hayatını kaybedenlerini andı.