Gündem

CHP, gece kapalı grup yaptı

TBMM’de yoğun mesainin bitiminin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleriyle 04:15’te kapalı grup toplantısı yaptı. Kulislere ise Özel’in tatile gitmeye hazırlanan milletvekillerine önemli mesajlar verdiği yansıdı.

Abone Ol
Ünsal Ergel - Ankara

Sokak hayvanlarına yönelik tartışmalı kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerinin tamamlanmasının ardından CHP Meclis’te kapalı grup toplantısı yaptı.

Genel Başkanlığının ilk yasama yılını tamamlayan Özel, saat 04.00’de TBMM Genel Kurulu’na geldi. Kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Özel, milletvekillerini 15 dakika sonra kapalı grup toplantısına çağırdı.

Bu süreyi çalışarak değerlendirin

Düzenlemenin yasalaşmasının hemen ardından TBMM’de başlayan grup toplantısına oturuma katılan tüm milletvekilleri geldi.

Özel'in milletvekillerine “TBMM'nin tatile girmesini bir dinlenme değil, çalışma fırsatı olarak görmeliyiz” dediği ve milletvekillerinin sadece kendi illerinde değil, tüm Türkiye’de, vatandaşın sorun olarak gördüğü her konuda aktif bir çalışma yapmalarını istediği öğrenildi.

Emekliler çok önemli

Özel, milletvekillerinden özellikle emeklilerle bir araya gelmesini, emeklilerin sorunlarını vekillerin kendi şahsi sosyal medya hesaplarından duyurmasını, parti teşkilatının da bu paylaşımların etkileşimi konusunda duyarlı olması hususunda bilgilendirilmesi talimatında bulundu.

Belediyelerin yaptıklarını vatandaşa anlatın

Belediyelerin kıskaç altına alınmaya çalışıldığı bir döneme girildiğini söyleyen Özel, özellikle büyükşehirlerde ve AK Parti'den yeni kazanılan illerde milletvekillerini yerel yönetimlerin başarısını halkla bire bir diyalog kurarak anlatmakla görevlendirdiği öğrenildi.

Tanju Özcan örneğini verdi

4 Eylül'deki tüzük kurultayına kadar parti içindeki tartışmaların sosyal medyada veya kameralar önünde yapılmaması konusunda çok dikkatli olunmasını gerektiğini belirten Özel, Tanju Özcan örneği üzerinden milletvekillerine uyarıda bulundu.

AYM’ye götürün

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeyi AYM'ye taşımaya hazırlanan Özel, partisinin hukukçularına bu konuda sıkı bir hazırlık yapma talimatı verdi.