31 Aralık 1976’da İstanbul’da dünyaya gelen Ceza, İstanbul'un Üsküdar semtinde dünyaya geldi. Asıl adı ‘Bilgin Özçalkan olan ünlü rapçi Ceza, Eser Yenenler'in YouTube programına konuk oldu.

Ceza Eser Linç

Şu an rap dönemini nasıl yorumluyorsun


"Eskiden bizim zamanımızda yani 90'ların sonlarında şu anki gibi önem verselerdi müzik de daha başka bir yerde olurdu bizim için. Ama şu anki durumdan çok memnunum o yüzden gerçekten rap'e destek veren herkese de çok teşekkür ederim."


Eskiler yeniye yeniler de eskiye biraz açık olmalı

"Şimdilerde şöyle bir durum var sanki eski müzik daha kötüydü. Kesinlikle öyle bir durum yok. Bizim yaptığımız müziği öne sürüp  rap bu değildir diyen genç kardeşlerimize bizimki de rap onlarınki de rap. Ama bu bir tercih meselesi ve zevk meselesi. Şu an 2008'de doğmuş biri 16 17 yaşında. Zaman öyle bir hızlı geçiyor ki  ve onlara eskiyi dinletmek zor oluyor.  Bu gerçek rap falan dediğin zaman bu kültürden olmuyorsunuz yani sadece dinlediğiniz bir kişiyi diğerlerinden ayırıp biraz daha fanatiklik ya da taraftarlık yapmış oluyorsunuz.

Ceza Rap
Sosyal medyadaki yorumlar hakkında eskiden üzüldüğünü belirten başarılı rapçi Ceza, 

"Eskiden çok takıyordum ama şimdilerde takmıyorum. Onu yazan kişi kendi zeka seviyesinde zannettiği için yani öyle bir yorumda bulunuyor. Eskiden çok üzülüyordum hatta sinirleniyordum hemen bulacağım onu diyordum ama şimdi sosyal medyayı ciddiye almıyorum. Zaten bizim zamanımızda bu kadar popüler değildi. O yüzden sinirleniyordum. Şimdi önüne gelen herkes bir şeyler yazıyor."

 
Yaşlanmayı kabullendim

"Neredeyse 50 olmak üzereyim yaşım 48'e yaklaştı. Orta yaş bunalımı mı diyeyim bilmiyorum ama bazen kabullenemiyorum. Bir ara yaşlandıkça sinirim geçer dedim ama geçmedi daha sinirli biri oldum aslında tam tersi olması gerekiyordu." 

Ceza Rapçi
Hiçbir zaman rap ana akım gibi dinletilmedi

"Biz hep kendimiz bir kültür olarak bunu yaydık bireysel olarak tanınıyorduk. Yoksa böyle rap var diye bir durum yoktu listelere baktığımız zaman ben belki giriyordum birkaç arkadaşımız vardı ama onun dışında hep pop vardı. Şu an rap ana akımlardan biri oldu."

Neler Oluyor Hayatta programına deneyimli isim transfer oldu Neler Oluyor Hayatta programına deneyimli isim transfer oldu


Sagopa ile  dargın değilim

"Eskiden aramızda bir savaş ve düşmanlık vardı. Ama şu anda dargınlık ya da küslük yok sadece görüşmüyoruz. Biz grup değiliz zaten görüşüp şarkı yapalım. Aramızda bir kötü şeyler oldu ama şu anda yok. O da geçen rahmetli sevgili annesini kaybetti yani acı bir durum yaşadı. Biz böyle durumlarda düşmanlık olmadığını gösteriyoruz birbirimize."

Eser Yenelerin peki hiç bir araya gelme durumunuz yok mu sorusu üzerine Ceza, "şu anlık yok ama dediğim gibi küs değiliz" dedi.

Editör: Haber Merkezi