Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Cenk Tosun'un yeni durağı Fenerbahçe oldu. Geçen sezon Beşiktaş’tan 600 bin Euro kazanan milli oyuncu, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak ve toplamda 2.5 milyon Euro alacak.

Resmi İmzalar Bekleniyor

Sarı-lacivertliler ile yaptığı görüşmelerde sözleşme şartları konusunda anlaşma sağlayan Cenk Tosun’un, 1-2 gün içinde resmi imzayı atması bekleniyor. DHA’nın haberine göre, Fenerbahçe milli futbolcuya yıllık ücret ve imza parası dahil olmak üzere toplamda 2.5 milyon Euro ödeyecek.

Para judocu sporcumuz İbrahim Bölükbaşı finalde! Para judocu sporcumuz İbrahim Bölükbaşı finalde!

Beşiktaş'tan Teklif Aldı mı?

Fenerbahçe ile anlaşmasının ardından beIN Sports'a konuşan Cenk Tosun, "Sözleşmem bittikten sonra Beşiktaş'ın teklif yapmasını bekledim, yapmadılar" dedi.

Van Bronckhorst'a Takıldı

Cenk Tosun'un Beşiktaş'ta kalmak istediği ancak yönetimle anlaşma sağlayamadığı ve Teknik Direktör van Bronckhorst’un Cenk’i kadrosunda düşünmediği belirtildi. Siyah-beyazlı kulüple bağlarını büyük ölçüde koparan Cenk Tosun, vakit kaybetmeden Kadıköy’e yöneldi. Fenerbahçe yönetimi, Teknik Direktör Mourinho’nun da onayını alarak milli oyuncuya teklifte bulundu ve taraflar her konuda anlaşma sağladı.

Geçen Sezondaki Performansı

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla 47 resmi maça çıkan 33 yaşındaki Tosun, 11 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi.