5 Ağustos 1948'de İstanbul'da dünyaya gelen Türkiye'nin ünlü moda  tasarımcısı Cemil İpekçi  Ekol TV'ye konuk oldu ve moda sektörünün geldiği son durumu değerlendirdi. Cemil İpekçi'nin hayatı film mi oluyor sorusuna ünlü tasarımcı,

"Ben çok üstünde durmuyorum hatta yayınevinden de kitap çıkarmak için teklif geldi ve anladılar ki benim hayatım bir kitaba sığmaz. Bir de bunu nasıl filme sığdıracağız." cevabını verdi.

Yalnız kalmak için çok uğraştım

"Hayatta yalnız kalmak için çok uğraştım katiyen ukalalık etmiyorum. Evet sevildiğimi biliyorum ve çok mutluyum bu sevgiden.  Bu yaşımdayım küçük çocuklar bile yanıma gelip fotoğraf çektirmek istiyor. "

"Dünya Güzellerim Tatilde"  bu akşam başlıyor "Dünya Güzellerim Tatilde" bu akşam başlıyor

Cemil Ipekçi Moda Çok Faşist
Moda faşist bir sektör

"Artık moda bitti. Yani moda bitti derken modam tam olarak benim istediğim noktaya geldi. Çünkü ben 71 yılında bir firmada çalışmaya başlamıştım, tanınan da bir firmaydı. Ama 2 yıl sonra çok büyük maaş almama rağmen başka bir firmaya geçtim. Hayır dedim sevmiyorum modacı değilim zaten modacı kelimesinden nefret ediyorum ben tasarımcıyım. Moda çok faşist bir sektör. Ben sana bu sene sarışın olma veya bunu giyme deme hakkına sahip değilim. O yüzden moda benim için en önemli yerde. Çünkü kimse artık birbirine sen onu giyeceksin bunu giymeyeceksin demiyor, kafalarına göre takılıyorlar. Hatta şunu da söylüyorum yani beğenip beğenmemek de çok önemli değil. Çünkü herkes her şeyi beğenmek mecburiyetinde değil. Ayrıca bence dünyadaki en masum ve insanlara zarar vermeyen şey giyinmekte hür olmaktır. O yüzden kimse kimseye karışmasın."

Cemil Ipekçi Dekolte

Kadınlar kendilerini seks objesi haline getiriyor

"Ben hayatım boyunca çıplak bir elbise tasarlamadım, evet çünkü ben giysi tasarımcısıyım soyma tasarımcısı değilim. Ben bir kadını soyarak, mahrem yerlerini açarak bir giysi asla yapmam tenkit etmiyorum ama ben yapmam. Böyle kıyafetler defterimde bile yoktur.  Buradan genç tasarımcılara sesleniyorum dekolte çok dikkatli kullanılması gereken bir şey. Bakıyorum önü açık, arka da açık, yırtmaçlar çok fazla yani her yerden bir dekoltesi var bu kadınlığa hakarettir. Sen bedenini göstererek kendini seks objesi olarak gösteriyorsun sonra da beni öyle görüyorlar diye ağlıyorsun. Hayır sen ağlama hakkına sahip değilsin. Çünkü siz kendinizi seks objesi yapıyorsunuz."

Cemil Ipekçi Kadın Kendini Ezdirmemeli
Kadın olarak doğmayı istedim

"Erkekler istediği gibi kızabilir kadınlar her zaman hayata önde başlar çünkü çocuk doğurma yetisine sahipler. Hormonlarıyla beraber beyinleri de her çok kuvvetli. Ama kadın nedense bütün bu kuvvetinin farkında olmayıp kendini ezdirmeye müsaade etmiş. Kadınların ne kadar önemli olduğunu geçmiş tarihlere bakarsanız  beni anlayacaksınız örneğin bütün tanrıçalar kadın."

Çıplak giyinen bir kadınla sokağa çıkmam

"Çıplak giyinen bir kadınla asla sokağa çıkmam. Göz zevkim bozuluyor bir kere. Eğer böyle yapan arkadaşlarım olursa üzerini değiştirmesi için rica ediyorum, çünkü Türkiye'de çıplaklar kampı yok. "

Protez tırnaklardan nefret ediyorum

"Şimdilerde çok moda ama ben protez tırnaklardan nefret ediyorum bana çok korkunç geliyor. Bir de farklı farklı renkler yapıyorlar, üstüne bir şeyler yapıştırıyorlar tamamen rezalet ve asla yakıştırmıyorum. "

Erkekler Dar Pantolon Giymesn

Erkeklerin kalçaları büyüdü

"Son zamanlarda erkekler kısa şortlar giyiyorlar çok iğrenç buluyorum. Dar pantolon bir de üstüne bilekleri görünüyor rezalet bir görüntü. Şimdi bir
kadının bileği hoştur ama bir erkeğin bileğinin hoşluğu tartışılır. Bir de bir kadında dar bir pantolon güzel durabilir  ama erkeklerde aynı şey söz konusı değil. Zaten son zamanlarda dikkat ettiyseniz erkeklerin kalçaları çok büyüdü ve toparlandı." 

Editör: Elif Garip