Cemalnur Sargut, Çağla Şikel ile Yeni Bir Gün programına katıldı. Tasavvufta nefs ne demektir bahseden araştırmacı, "Emrederek konuşmayı Allah sevmiyor, ben de hatalıyım dediğin an diriliyorsun ve Alah'tan emin olduğun an hayvanlıktan insanlığa geçtiğin andır, sonra da razı oluyorsun." dedi.

Çağla Şikel, nasıl olumlu düşünüp olumlu şeylerden bahsedeceğiz sorusunu yöneltti. Her anımız problemsiz olsun demiyoruz diyen araştırmacı Sargut, problemleri zevk edinmeyi öğrendik diye dile getirip problemleerden bu şekilde kurtulabileceğimizi dile getirdi. Düşüncelerini değştirirsen hayatını değiştireceğini vurgulayan Sargu acılardan bu şekilde kurtulabileceğimizi belirtti.

🎥Survivor'da haftanın ilk dokunulmazlığını kim kazandı? 🎥Survivor'da haftanın ilk dokunulmazlığını kim kazandı?

Kendisinin de evlat acısı yaşadığını dile getiren Sargut, acı çekerken başkasının acısını azaltmaya çalışmanın çok iyi geldiğini vurguladı ve acının bir süre sonra yok olabileceğini belirtti. Tasavvufla birlikte güzel ahlakla birlikte de aşılacağını dile getirdi. Hapishanedeki öğrencisinin çok mutlu olduğunu dile getiren Sargut, ona cennet olduğunu vurguladı. "Nereye gidersen git her yer cennettir." diyen Sargut, sözlerini tamamladı.