İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi dün Fatih Camii'nden kaldırıldı. İsmailağa lideri Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde tabutun üzerindeki siyah örtü ise dikkat çekti. Siyah örtünün Kabe örtüsünden bir parça olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı cenazede ön sıralarda yer aldı

Cenazede ön sıralarda yer alan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölüm haberini öğrendiğinde sosyal medyadan İsmailağa Cemaati Lideri için 'mekanı cennet olsun' şeklinde dileklerini aktardı. Erdoğan, "Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1539878370317635584

Edirnekapı Mezarlığı'na getirilen cenazede inanılmaz kalabalık

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, bazı siyasi isimler ve on binlerce vatandaş katıldı. Fatih Camii ve bahçesi hınca hınç dolarken, camiye çıkan tüm caddeler de doldu. Oldukça kalabalık bir şekilde kılınan cenaze namazı sonrası Ustaosmanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığına getirilen Ustaosmanoğlu'nun tabutu, dualarla Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hayatım boyutunca yaşadığım en güzel duygu

Cenaze mezara gireceği sırada bir genç mezarın içine girdi. Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ustaosmanoğlu'nun defnedileceği mezara öncesinde giren genç, "20 yaşındayım, 20 senelik hayatım boyunca yaşadığım en güzel duygu buydu benim için" dedi.