Gündem

Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açıldı

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün açıldı. Mezarı açıldığında fefen bezi yoktu ve kemikleri dağınıktı. Garipoğlu’nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacak.

Loading...

Abone Ol

Karabulut'un ailesinin başvurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı mezarın açılması yönünde karar verdi.  Savcılık kararına göre Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'ndaki mezarlık açıldı. Mezardan Garipoplu’nun kemik örneği alınarak, kimlik eşleşmesi yapılacak.

Münevver Karabulut cinayete ilişkin yargılamada 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti. 

Ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü

Cem Garipoğlu'nun mezarının savcı ve avukatlar aracılığıyla açılması beklenirken, sabah saatlerinde polis ekipleri, çevik kuvvet ekipleri ve güvenlik ekipleri mezarlık önünde bariyerli önlem aldı. Sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, görevlendirilen cumhuriyet savcısı, polis ve olay yeri inceleme ekipleri, Adli Tıp Kurumu görevlileri ile Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mezarlıkta hazır bulundu. 

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma işlemi tamamlandı. Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan ceset, tabuta konularak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak.

Karabulut ailesinin avukatı konuştu

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir konu ile ilgili konuştu. Rezan Epözdemir mezar açıldığında kefen bezi yoktu, kemikleri dağınıktı şeklinde gördüğü durumu aktardı.

"Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. 2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti. Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu'na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor. Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var. İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. 3 sonuç gelebilir. Birinci sonuç şu, "biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz" denilebilir. İkinci secenek ise ölen kişi Cem Garipoğlu'dur denilir. Üçüncüsü de ölen Cem Garipoğlu değildir denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir"