Prof. Dr. Celal Şengör, Halk TV'de yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programında gözyaşları içinde Atatürk'ü anlattı.

Gözyaşlarını tutamayan Celal Şengör, "Bakın benim ailemin tamamı Rumelilidir. Benim rahmetli iki dedem derdi ki; ‘Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti." ifadelerini kullandı.

‘O VATANA SAHİP ÇIKALIM’

Duygusal anlar yaşayan Şengör "Bakın benim 2 dedem, "Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti. O vatana sahip çıkalım" derdi. Bakın biz bu vatanı bu çocuklara bırakacağız. Anneler babalar unutmayın Atatürk'ü hatırlayın hatırlatın. Biz bu vatanı ne şartlarda kazandık. Vatanımızı içinde kaçılan değil, özlenen bir yer haline getirelim" ifadelerini kullandı.

Sahnede Linet  rüzgarı esti Sahnede Linet rüzgarı esti

Şengör "Atatürk'ün dedikleri hayat ansiklopedisi gibi. Çünkü Atatürk, Anadolu köyünün ne halde olduğunu biliyor. Bizimkiler Türk olduğunu hatırlamıyor. O köylerin ne halde olduğunu biliyordu. Anadolu insanının ne halde olduğunu bilen bir liderdi. Türk olduğunu bilen bir liderdi." dedi