Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2024 yılı Temmuz ayı Ödemeler Dengesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Temmuz ayında cari işlemler hesabı 566 milyon ABD doları fazla kaydetmiştir. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 4.879 milyon ABD doları fazla verdi.

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 5.102 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler 6.873 milyon ABD doları seviyesinde gerçekti. Bu kalem altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler 5.601 milyon ABD doları oldu. Birincil gelir dengesi ve ikincil gelir dengesi kalemleri sırasıyla 1.271 milyon ABD doları net çıkış ve 66 milyon ABD doları net giriş kaydetti.

Dolar ve euro kaç TL oldu? İşte 17 Eylül güncel döviz kurları Dolar ve euro kaç TL oldu? İşte 17 Eylül güncel döviz kurları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da cari ilemler açığı konusunda sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Bolat açıklamasında, ''2024 yılı temmuz ayında 12 aylık cari işlemler açığı, 2022 yılı nisan ayından itibaren ilk defa 20 milyar doların altına geriledi. İhracattaki artış ve ithalattaki düşüş, dengeli bir büyüme yapısını da desteklemektedir.Cari işlemler hesabındaki büyük iyileşme, makroekonomik istikrarı pekiştirerek ekonomimizin geleceğine dair olumlu bir tablo sunmaya devam ediyor.'' ifadelerine yer verdi.

Editör: Uğur Kaçar