Spor

Cardiff City’de Erol Bulut dönemi sona erdi

Türk teknik direktör Erol Bulut, İngiltere’de çalıştırdığı Championship ekiplerinden Cardiff City’den kovuldu. Bulut’un takımı, 6 haftası geride kalan Championship’te 5 mağlubiyet, 1 beraberlikle son sıradaydı.

Abone Ol

İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City, iki yıldır görev yapan Türk Teknik Direktör Erol Bulut ile yollarına ayırdı. İngiliz takımı, resmi internet sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2023 yılında yaz transfer döneminde göreve başlayan Bulut ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını duyurdu. 

Erol Bulut, geçtiğimiz Haziran ayında Cardiff ile olan sözleşmesini 2 yıllık anlaşmayla uzatmıştı.  Cardiff City, bu sezon Erol Bulut yönetimde çıktığı 6 maçta 5 mağlubiyet, 1 beraberlik sonucunda topladığı 1 puanla Championship’te son sırada bulunuyor. Erol Bulut, İngiliz temsilcisiyle 58 karşılaşmada görev yaparken, 22 galibiyet, 6 beraberlik ve 30 mağlubiyet aldı.

Almanya’da doğan ve alman futbol ekolü anlayışına sahip olan Bulut, 1992 yılında Frankfurt takımında oynamaya başladı, 1995’te Fenerbahçe’ye sol bek olarak geldi. Türkiye’de teknik direktör olarak Malatyaspor, Başakşehir, Fenerbahçe, Alanyaspor gibi takımları çalıştırdı.