A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadeleye başlayacak. Açılış töreninin bugün yapılacağı ve 11 Ağustos'ta sona erecek organizasyonda, ay-yıldızlılar C Grubu'nda Hollanda, Dominik Cumhuriyeti ve İtalya ile karşılaşacak. 

Milli takımın başarılı pasörü Cansu Özbay, turnuva öncesi açıklamalarda bulundu. Özbay, "Milletler Ligi'nde hedeflediğimiz sonuçları elde edemedik. Aramızda sakat olan oyuncular vardı ve daha iyi oynayan rakiplerle karşılaştık. Ancak mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Şimdi olimpiyat sürecimizi tamamladık ve son 20 gündür İstanbul'daydık. Çalışmalarımız verimli geçti. Olimpiyatlar, bambaşka bir atmosfer sunacak ve zorlu geçeceğine inanıyorum, ama biz en iyisini yapacağız. Rakiplerimiz çok güçlü olacak, ancak biz de güçlü bir ekibiz" dedi.

Paralimpik oyunlarında Türkiye'den altın rekoru! Paralimpik oyunlarında Türkiye'den altın rekoru!

Özbay, beklentilerin yüksek olmasının doğal olduğunu belirterek, "Geçen yıl üç büyük şampiyonluk yaşadık. Hem VNL hem Avrupa Şampiyonası'nda hem de olimpiyat biletini aldık. Bu yüzden milletimizin bizden beklentisi yüksek. Biz de bu beklentiyi karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Umarım istediğimiz sonuçlara ulaşarak kürsüde yer alabiliriz, ama önceliğimiz maç maç ilerlemek" şeklinde konuştu.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadın ve erkek sporcu sayısının eşit olmasını da değerlendiren Cansu Özbay, "Yavaş yavaş aramıza antrenman yapamayan arkadaşlarımız da katıldı ve bu süreçte güzel bir enerji oluşturduk. Önemli olan bu enerjiyi sahaya yansıtmak. Kadın sporcuların en ön planda olması bizim için önemli ve bu eşitlik bizi mutlu ediyor. Tüm sporcular elinden gelenin en iyisini yapıp, iyi performans göstereceklerdir" ifadelerini kullandı.