36. saate giren Marmaris yangınında ekipler müdahale etmeye devam ediyor. Hava trafiğindeki detaylar ise drone ile görüntülendi.

2 gün önce başlayan Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alandı başlayan yangın 36. saatine girdi.

Süleyman Soylu konuyu takip ediyor

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber hava aydınlık olduğunda ekiplerin görüş alanı açıldı. Müdahaleye hava aydınlık olduğunda tekrar başlandı.

14 uçak ve 27 helikopterden oluşan yangın söndürme ekibinin görüntüleri drone ile sosyal medyadan paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da gündemine yangın haberlerini aldı ve kriz yönetimi için kolları sıvadı. Çalışmaları merkezinden takip ettikleri bildirildi.

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1539879914228400129

Orman Genel Müdürlüğü’nden önemli açıklama

Son durumu ise halk sosyal medya üzerinden Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaları takip ederek öğrendi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, "Toplam 2604 personel, 253 arazöz, 26 su tankeri ve diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait 20 TOMA görev yapıyor. Bölgede rüzgar 23 Km/saat, sıcaklık ortalama 27 derece arasında ve nem ortalama yüzde 50 oranında. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20'si OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale edecek. Ormanı korumak vatanı korumaktır" ifadelerine yer vererek panik halindeki insanlara bilgi aktardı. Tüm personelin seferber olduğu dile getirildi.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1539852803325165570

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medyadan yaptığı paylaşım üzerine, "Elbet başaracaksın kahraman. Çocukların emaneti, ülkemizin nefesi için mücadeleye devam. Senin gayretinle sönecek, senin çabanla yeniden yeşerecek orman. Sana güvenimiz tam." ifadelerine yer vererek saat başı gönüllü ve personellerin çalışmaları gözler önüne seriyor.