Dün saat 17.00 sıralarında Ilgaz ilçesi Yukarımeydan köyü mevkiinde yangın meydana gelmişti. Ormanlık alanda bilinmeyen sebeple çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın sebebiyle 4 köy boşaltılmıştı.

Edirne'de 41 düzensiz göçmen yakalandı Edirne'de 41 düzensiz göçmen yakalandı

Yangınla ilgili Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ilgaz'daki orman yangınında tedbir amaçlı da dört köyden 125 kişinin tahliye edildiğini, Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Yukarıdere köyü sınırlarında çıkan orman yangınnda çalışmaları sürdüğünü ifade etti.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangının etkisini yitirdiği belirtildi. Yangına çok sayıda itfaiye ve orman ekibi müdahale etti. Sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonunda yangının ilerleyişi durduruldu. 4 farklı bölgede soğutma çalışması devam ediyor. Yangında şimdiye kadar 44,17 hektar alanın zarar gördü.

Vali Taşolar, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini belirtti. Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri, AFAD, Kızılay ve jandarma gibi birçok kurum yangına müdahale etti. Toplamda 102 araç ve 267 personel ile ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Editör: Uğur Kaçar