Eğer sigortalı bir işte çalışıyorsanız ve prim günleriniz doldu ise evet maaş alabilirsiniz. Şöyle ki devletten alacağınız maaşınızın birazı kesilerek almaya devam etme şansınız var tabi ki çalıştığınız firmanın size vereceği bir belge ile kısa dönemliğine de olsa devam ettirebilirsiniz. Fakat bu durum  firmadan firmaya değişiklik gösterebilir.

Şöyle ki çalıştığınız firma bu olanak için gerekli evrakları size vermezse ve siz maaş almaya devam ederseniz aldığınız maaşın iki veya üç katını devlet sizden geri isteme hakkına sahiptir. (İşe girdiğiniz aydan itibaren alacağınız maaş için geçerlidir bu durum)

 İstifa Ettiğiniz Halde İşsizlik Maaşı Alabilir Misiniz?

Bazı yerler için bu sorumuzun cevabı da evet! Nasıl mı şu şekilde eğer firma kendisi çıktı fakat şu şu gerekçeden dolayı bizde çıkaracaktık vs. bunlar gibi nedenlerle bir dilekçe yazıp kaşe ve imzalı bir şekilde size verirse devletten 4 ay ila 6 ay arasında işsizlik maaşı alma şansınız var.

İşsizlik Maaşı

Kısa Çalışma Ödeneği Alabilir Miyim?

Normalde kendiniz çıkarsanız ister uzun vadeli çalışmış olun ister kısa süre fark etmeksizin işsizlik maaşı alınamazdı fakat geçen sene Haziran ayı itibari ile Cumhurbaşkanı kararı ile çalıştığınız firma, tekstil, fabrika kısa çalıştığınız yer size bir dilekçe verirse alma şansınız oluyor. 

Dilekçesiz Maaş Alınabilir mi?

Tabi ki böyle bir şansınız da var dilekçe diyelim ki verilmedi bu sefer de yine başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz değerlendirildiğinde neden çıktığınıza dair bir neden sorar bu nedeniniz onlar için de gerekli ise kabul edilme şansınız olur ve 6 ay ila 8 ay arasında asgari ücretin yarısı kadar bir tutarlık maaşınız olabilir.

İşsizlik Maaşı Almak İçin Ne Gereklidir?

Çalışmada isteksizlik, yetersizlik, sağlık problemi ve işini kaybedenler almaktadır. Son 120 gün içerisinde primi ödenmiş ve çalışma kaydı olması şartı gereklidir. Öncelikle ve işten kendi isteğiniz olmaması durumunda çıkarılmanız gerekir. 

Başvuru Nereden Yapılır?

Birçok yolu vardır bunlar için örnek olarak İŞKUR biriminden veya İŞKUR’un internet sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca e- devlet üzerinden de işsizlik maaşı bölümünden başvuru yapma şansınız var. Orada gerekli olan belgeleri zaten sizlerden isteyeceklerdir. 

İşsiz kaldıktan sonra 30 gün içerisinde başvuru yapmanız gerekir aksi takdirde başvurunuz sayılmaz.