Fahiş fiyatlara milyarlık cezalar! Fahiş fiyatlara milyarlık cezalar!

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak verilen 5000 TL ikramiye, başlangıçta çalışmayan emeklilere 11-15 Kasım tarihlerinde ödenmişti. Ancak, gelen talepler doğrultusunda, çalışan emeklilere de bu ikramiye ödemesi yapılması kararı alındı. HaberTürk'ten Ahmet Kıvanç, konuyla ilgili detayları paylaştı.

Emeklilik koşullarını Ağustos ayında tamamlayan bir okuyucu, 9 Eylül 2023 tarihinde 4/a kapsamında emeklilik için dilekçe verdiğini ve aynı işyerinde çalışmaya devam ettiğini belirtti. Emekli aylığının henüz bağlanmadığını ifade eden okuyucu, bu durumda 5000 TL ikramiye alma hakkına sahip olup olmadığını ve bu ikramiyeyi ne zaman alabileceğini sormuştu.

Ahmet Kıvanç'a göre, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılan bu özel ikramiye, Kasım ayında herhangi bir işte çalışmayan emeklilere ödendi. Ancak, kamuoyundan gelen talepler üzerine çalışan emeklilere de ikramiye ödenmesi kararı alındı. Bu karara dair yasal düzenleme torba kanun teklifine konuldu, Plan Bütçe Komisyonu'nda geçti ve Genel Kurul'da ilk 46 madde kabul edildi. Ancak, bütçe görüşmeleri dolayısıyla teklifin kalan maddelerinin görüşmelerine ara verildi.

ÇALIŞANA EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ 2023-2024: Çalışan emeklilere 5000  TL ikramiye ne zaman yatacak, Pazartesi günü ödemeler başlıyor mu? -

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta sona ermesi bekleniyor. Eğer torba kanun teklifi planlandığı gibi yasalaşırsa, Sosyal Güvenlik Kurumu, ikramiyelerin aralık ayı sonuna kadar ödenmesi için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Çalışan emeklilere yönelik bu özel ikramiyenin, yıl sonuna kadar hesaplara yatırılması hedefleniyor.

Bu nedenle, emeklilik dilekçesini 30 Eylül'den önce veren herkes, emekli aylıkları bağlandığında, henüz aylık bağlanmamış olsa bile, 5000 TL ikramiye alma hakkına sahip olacak. Ikramiyeler, ilk aylık ödemelerle birlikte hesaplara yatırılacak, böylece daha önce ikramiye alamamış olan 4 milyon 688 bin 945 kişi bu ödemeden yararlanmış olacak. Ancak, torba kanun teklifi son anda bir sürprizle karşılaşmazsa, ikramiyelerin bu yıl sonunda ödenmesi öngörülüyor.