Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından çalışmalarına ara vermeden devam edecek. "Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesi"ne ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor. 

AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Meclis Genel Kurulu, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından çalışmalarına ara vermeyecek.

Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta tamamlanacağı Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİ YILBAŞINDAN ÖNCE Mİ YAPILACAK?

Mecliste görüşülecek kanun teklifi, çalışan emeklileri de kapsayan 5 bin lira ikramiye ödemesine yönelik düzenlemeyi içeriyor. TBMM'de, yeni yıldan önce teklifin yasalaşması ve 'çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesi'ne ilişkin düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor.

Teklifin yasalaşmasının ardından, TBMM'nin çalışmalarına ara vermesi planlanıyor.

Bim Aktüel 21 Mayıs 2024 İndirim Kataloğu Bim Aktüel 21 Mayıs 2024 İndirim Kataloğu

2023 YILINDA ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE VERİLDİ Mİ? 2023 YILINDA NE KADAR ÖDENDİ?

Emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesine yönelik kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ayında ödeme döneminde, sigortalı ve hak sahiplerine, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

Ödemeler kasım ayının ilk iki haftasında emeklilerin hesabına yatırılmıştı.