Gündem

Çakarlı aracıyla meydan okudu! Ceza yağdı

Çakarlı aracını sosyal medyasından "Ben geleyim de ceza yazsınlar" diyerek paylaşan sürücüye 140 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca ehliyetine 30 gün süreyle el konulurken araç ise 30 gün trafiğe çıkarılamayacak.

Loading...

Abone Ol

Gaziantep'te aracına çakar takarak sosyal medya üzerinden paylaşım yapan bir vatandaş cezadan kurtulamadı. Paylaşımın altına "Arabanın yarı parası kadar cezası var aman dikkat. Geçen sosyal medyada gördüm 279 bin TL yazmışlar" şeklindeki yoruma "ben geleyim de yazsınlar" diye cevap veren sürücüye ceza kesildi.  140 bin lira ceza yazılan, 30 gün ehliyetine el konulan ve araca 30 gün trafiğe men cezası verilmesinin ardından Gaziantep Valiliği sosyal medya hesabından "Gereği Yapıldı" notu paylaştı.

GÖRÜNTÜLER İHBAR KABUL EDİLDİ! GEREĞİ YAPILDI

Valiliğin aylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medyada bir aracın yasa dışı çakar kullanımıyla ilgili paylaşılan görüntüleri ihbar kabul edilmiş ve araç Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir. Araca, mevzuatta izin verilmeyen şekilde ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları takmak ve kullanmak maddesinden 138 bin TL, standart dışı air süspansiyon kullanmak maddesinden 993 TL, sigortasız araç kullanmak maddesinden 993 TL olmak üzere toplamda 140 bin 158 TL idari para cezası uygulanmıştır.  Araç sahibinin sürücü belgesi 30 gün geri alınmış ve araç 30 gün süreyle trafikten men edilmiştir."