Yeni yılın gelişiyle birlikte BYD Dolphin modeline 4.500 TL, Atto 3 modeline 4.500 TL, Seal U EV modeline 7.000 TL, Seal U DM-i modeline 7.750 TL, Seal AWD modeline 13.250 TL ve Han modeline 13.750 TL zam yapıldı. Bu fiyat artışlarıyla birlikte, BYD'nin rekabetçi fiyatlama politikası sorgulanmaya başlandı.

Doğalgaz bedellerine zam geldi Doğalgaz bedellerine zam geldi

Tüketiciler fiyatların hala "köpük" barındırdığını belirtiyor. Bir yorumda, “Fiyatlarda hala bir miktar köpük var. 200-250 bin TL daha inmesi lazım ki piyasada rekabeti sağlasın ve diğer markaların fiyatlarında etki yaratsın” denildi. Diğer bir tüketici ise, “Tamamen hayal kırıklığı oldu benim için. Bu fiyatlara alternatif çok” diyerek yeni fiyat politikalarına olan eleştirisini dile getirdi.

BYD'NİN TÜRKİYE YARTIRIM PLANLARI

Türkiye pazarında büyümeyi hedefleyen BYD, Manisa’da bir fabrika kurma planıyla dikkatleri çekiyor. Şirket, 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen tesiste, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobiller üretecek. Yıllık 150 bin adetlik kapasiteyle tasarlanan fabrikada 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

BYD tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin olağanüstü konumu, nitelikli iş gücü ve güçlü tedarik zinciri sayesinde bu yatırım, markamızın yerel üretim kapasitesini geliştirirken lojistik verimliliğini de artıracaktır” ifadeleri kullanıldı.

BYD modelleri, fiyatlama politikaları nedeniyle bazı tüketiciler için hayal kırıklığı yaratmış gibi görünüyor. "Türk otomobil piyasasında efsane yazacakken, masal yazan marka olmuştur" şeklindeki bir yorum, genel algıyı özetler nitelikte.

Öte yandan, Türkiye’de yapılan yeni yatırımın, BYD'nin uzun vadeli stratejilerine olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Şirketin hedefi, yeni enerji araçlarına olan talebi karşılarken Avrupa pazarına da önemli bir çıkış yapmak.

Sonuç olarak, BYD'nin fiyat politikaları şu an eleştirilere konu olsa da, şirketin Türkiye pazarındaki yatırımları ve hedefleri, uzun vadede farklı bir hikaye yazma potansiyeline sahip.

Editör: Elif Erbay